Ga naar inhoud
Romantische tienerkomedie over het muurbloempje Nicky dat tijdens een skivakantie de concurrentiestrijd aangaat met twee vriendinnen die op jongensjacht gaan. De inzet is een macho snowboardleraar.
De regisseur van de televisieserie Costa! verruilde een zomerse setting voor het winterse decor van het Oostenrijkse Sölden. De Nederlands-Duitse co-productie is wederom een romantische tienerkomedie (Hoeve's favoriete genre) en verhaalt van het negentienjarige muurbloempje Nicky (filmdebuut Hanna Verboom) dat tijdens een skivakantie de concurrentiestrijd aangaat met haar valse vriendinnen Sam en Max die in het besneeuwde Tirol de jacht op jongens openen. De inzet is de arrogante macho snowboardleraar Ryan (Daan Schuurmans) die een date mag meenemen naar het populaire prinsessenbal. In een liefdeloze egoïstische strijd regeren de hormonen en zien Sam en Max hun kans schoon. Tot Ryan laatbloeiertje Nicky interessanter vindt omdat 'de chick' nog maagd is èn omdat zijn veel leukere broertje Erik (Egbert-Jan Weeber) een oogje op haar heeft. Nicky dreigt in de tussentijd de vriendschap met haar letterlijk en figuurlijk dikste vriendin Eef te verliezen en beseft uiteindelijk dat ze misschien wel op een verkeerde droomprins heeft gewed.

Titel: Snowfever
Jaar: 2004
Duur : 1 uur, 35 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Hoofdprogramma
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still