Ga naar inhoud
Op 70mm gedraaide documentaire over de hemel boven Nederland. De film brengt op spectaculaire wijze de witte of donkere dreigende wolken boven polders, rivieren, bollenvelden, steden en dorpen in beeld.
Op 70mm gedraaide documentaire over de hemel boven Nederland. De film brengt op spectaculaire wijze de witte of donkere dreigende wolken boven polders, rivieren, bollenvelden, steden en dorpen in beeld. Regelmatig vloeien de typisch Nederlandse landschappen, gefilmd in verschillende seizoenen, over in schilderijnen van Nederlandse schilders als Vermeer, Rembrandt, Van Gogh en Mondriaan. In Cannes bekroond met een Gouden Palm voor Beste Korte Film.

Titel: Sky over Holland
Jaar: 1967
Duur : 22 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Hollands Licht
Editie: NFF 2003

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still