Ga naar inhoud
Derde deel over perikelen van de goedheiligman en zijn Pieten, waarin de jaarlijkse intocht op het spel staat als Sinterklaas tijdens een tussentijdse inspectie in zomers Nederland ontdekt dat zijn pakjesvoorraad mist.
Na Sinterklaas en het geheim van het grote boek (2008) en Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot (2009) het derde deel in deze reeks succesvolle familiefilms met muzikale intermezzo’s, waarin een vaste cast een aantal vaste personages speelt. Deze keer brengt Sinterklaas met zijn pieten een heimelijk, tussentijds bezoek aan Nederland, middenin de zomer, om zijn geheime voorraad pakjes te controleren, die hij heeft laten aanleggen om ze niet uit Spanje te hoeven verschepen. Maar als zijn Pakjesboeing een noodlanding moet maken op de snelweg en de pakjesloodsen leeg blijken te zijn, stapelen de verwikkelingen zich op. Bij diverse pieten en de politie begint dan ook het vermoeden te rijzen dat er meer aan de hand moet zijn, zeker als de gemene Dr. Brein met haar handlangers Joris en Boris zich op het eiland Schiermonnikoog schuil blijken te houden. De jaarlijkse intocht komt zelfs op het spel te staan. Alle verhaallijnen komen samen op het zonnige waddeneiland, inclusief de Pakjesboeing. Met Gerard Joling en Frans Bauer als zichzelf.

Titel: Sinterklaas en het pakjes mysterie
Jaar: 2010
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2011

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2010)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still