Ga naar inhoud
Lichtvoetige familiefilm waarin Sinterklaas wordt bedreigd door de kwaadaardige Dr. Brein en nog maar net het grote boek met de namen van alle kinderen weet te redden.
Lichtvoetige familiefilm voor de jongste kijkers waarin de kwaadaardige Dr. Brein zichzelf tot nieuwe Sinterklaas laat kronen om zo het jaarlijkse pakjesfeest te saboteren. Sinterklaas zelf moet naar het ziekenhuis omdat hij is gevallen bij zijn examen 'dakrijden'. Als de Pieten eindelijk Dr. Breins snode plan doorzien, blijkt het grote boek met alle kindernamen te zijn verdwenen. De achtervolging leidt uiteindelijk naar de witte stranden van het zonnige Curaçao. De film kent een paar opvallende bijrollen, onder meer voor Rita Verdonk en Gerard Joling. Actrice Hetty Heyting komt als de knotsgekke Tante Til uit de klassieke televisieserie De familie Knots een kloddertje roze verf op het doek gooien. Dit is alweer de vierde Sinterklaasfilm van regisseur Martijn van Nellestijn. Zijn vijfde Sinterklaasavontuur, Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot, beleeft in het najaar zijn première.

Titel: Sinterklaas en het geheim van het grote boek
Jaar: 2008
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Hoofdprogramma
Editie: NFF 2009

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2008)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still