Ga naar inhoud
Still

Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot

Regie: Martijn van Nellestijn
Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan - maar een complete dag te vroeg, en zonder Sinterklaas aan boord! Sints spannende inhaalrace, de sinistere schurkenstreken van Dr. Brein en de avonturen op zee gaan er bij de kleintjes in als pepernoten.
Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan - helaas een dag te vroeg, en zonder Sinterklaas! Die is per abuis in Spanje achtergelaten. Niemand op de schuit, inclusief de goedgemutste kapitein (Frans Bauer), is zich van enig kwaad bewust. De boosdoener is uiteraard de sinistere Dr. Brein, die vanachter tralies opnieuw kans ziet om het kinderfeest te saboteren. Wél aan boord zijn twee kinderen als verstekelingen. Alle ingrediënten voor een ouderwets avontuur voor de kleintjes dus, met een stoet aan opduikende BN-ers. Martijn van Nellestijn (regie, productie, het scenario én een bijrol als criminele handlanger) zag zijn geloof in de goedheiligman als commerciële filmheld voor het tweede jaar op rij beloond. Dit directe vervolg op Het Geheim van het Grote Boek, ook al een Gouden Film, schopte het tot de best bezochte kinder- en familiefilm van 2009. Van Nellestijn bouwde daarvoor met (video)producties voor regionale tv een compleet sint-oeuvre op. De (peper)koek is nog niet op: dit najaar beleeft zijn zesde sint-avontuur, Sinterklaas en het pakjesmysterie, zijn première.
Titel: Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot
Jaar: 2009
Duur : 1 uur, 31 minuten
Soort: Speelfilm
Editie: NFF 2010
Jaaroverzicht

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2009)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still