Makkers staakt u wild geraas, want deze Sint is een slechtheiligman pur sang. Nederhorroruitvinder Dick Maas trakteert op kippenvel, vette actie én knipoog.
Met Sint keert Dick Maas terug naar het nederhorrorgenre waarvan hij zelf de startmotor was in 1983 met De lift. Het is tegelijkertijd een filmische reünie met zijn ooit vaste acteur Stapel, die ditmaal weinig woorden krijgt (en nodig heeft) om een gruwelijke versie van Sinterklaas neer te zetten. Maas rekent in zijn horrorkomedie af met het politiek correcte idee van de kindervriend. Zijn St. Niklas zaaide in de middeleeuwen met zijn roversbende dood en verderf, en herrijst nu elke volle maan op 5 december uit de dood om zijn terreur voort te zetten. Scholier Frank weet een ontmoeting met de zombiebisschop ternauwernood te overleven. De rest van zijn vriendenclub heeft minder geluk. De politie gelooft niet in Sinterklaasverhalen en beschouwt Frank als hoofdverdachte. Een onvervalste Maas met een spectaculaire achtervolging op de Amsterdamse daken die qua production value Hollywood-blockbusters naar de mijter, correctie: de kroon steekt.

Titel: Sint
Jaar: 2010
Duur : 1 uur, 28 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2011

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2010)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still