Ga naar inhoud
Documentaire over Seng Channeang die in Cambodja vecht om haar boerderij te behoeden voor rijke grondrovers. Ze hoopt dat haar pasgeboren dochter ooit rechten zal studeren om op te komen voor arme boeren.
In Cambodja maakt een kleine elite snel winst met het opkopen van land. Ze verjagen de boeren die er wonen en leggen suikerplantages aan, of laten het land braakliggen tot de prijzen gunstiger zijn. De jonge boerin Seng Channeang strijdt om haar grond te kunnen behouden en zo bij te dragen aan de lokale voedselzekerheid. Ze verzet zich tegen de grondrovers, werkt samen met andere kleine boeren en probeert haar oogst te verkopen. Intussen hoopt ze dat haar pasgeboren dochter ooit rechten zal gaan studeren om op te komen voor de arme boeren.

Credits

Uitvoerend Producent
Productiebedrijf
The Green Can

Titel: Silent Land
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 15 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: L'OR Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2017

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still