Ga naar inhoud
Still

Shouf shouf habibi!

Regie: Albert ter Heerdt
Speelfilmdebuut waarin de Marokkaanse hoofdpersoon staat voor een keuze: volgt hij zijn succesvol geïntegreerde broer of kiest hij voor het traditionele leven van zijn ouders en trouwt hij een bruidje uit Marokko?
In het portret van een Marokkaans gezin in de grote stad worden de clichébeelden over zowel de Nederlandse als de Marokkaanse cultuur niet geschuwd. Hoofdpersoon is de twintigjarige werkeloze Ap die de tijd doodt met slapen en rondhangen met vrienden. Hij staat voor een belangrijke beslissing in zijn leven. Hij wil serieuzer en vooral rijk worden. De film volgt de jongen van scooterdief tot kippenslachter en via een baantje 'achter een bureau' tot bankovervaller. Hij worstelt met een moeilijke keuze: volgt hij zijn succesvol geïntegreerde broer, of kiest hij voor het traditionele leven van zijn ouders en trouwt hij uiteindelijk een bruidje uit Marokko? Shouf shouf habibi!, het speelfilmdebuut van regisseur Ter Heerdt, werd bekroond met een Gouden Film.
Titel: Shouf shouf habibi!
Jaar: 2004
Duur : 1 uur, 29 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2010
Spiegel van Holland Vakspecial

Gouden Kalf winnaar

Speciale Juryprijs (2004)
Albert ter Heerdt
Speciale Juryprijs (2004)
Mimoun Oaissa

Gouden Kalf nominaties

Beste Scenario (2004)
Albert ter Heerdt
Beste Acteur (2004)
Mimoun Oaissa

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2004)
Prijs v.d. Nederlandse Filmkritiek (2004)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still