Ga naar inhoud
Verbeek volgt met ingetogen stijl de liefdeslevens van diverse jongeren in de Chinese miljoenenstad Shanghai. De jonge inwoners leven er in een spagaat tussen een nieuwe tijd en oude tradities.
Waar de Chinese miljoenenstad Shanghai explosief groeit en moderniseert, leven jongeren in een spagaat tussen een nieuwe tijd en oude tradities. De film volgt de liefdeslevens van verschillende jongeren in deze drukke stad. Xu Yu woont bij zijn moeder, die teleurgesteld in hem is omdat hij geen baan vindt in een van die hoge gebouwen. Zijn vriendinnetje verhuist ondertussen naar een betere buurt en hun werelden veranderen tegen wil en dank. Ook Jenny's vader is teleurgesteld. Zijn kind woont ongehuwd samen met haar hippe dj-vriend en werkt als promotiemeisje. Tot slot volgen we de Hollandse architect Jochem, die verliefd wordt op de dochter van de buren. Stuk voor stuk proberen deze jongeren hun weg te zoeken in de snel veranderende wereld. De stedelijke omgeving, met zowel wolkenkrabbers als rommelige steegjes, vormt een indrukwekkend decor. Verbeek kiest, juist tegen de snelheid van die stad in, voor een trage, rustige filmstijl. De Nederlander, die de afgelopen jaren in Shanghai woonde en werkte, koos voor een veelal Chinese cast en crew.

Credits

Uitvoerend Producent
Camera
Production Design
Set geluid
Geluidsnabewerking

Titel: Shanghai Trance
Jaar: 2008
Duur : 2 uur, 2 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Dutch Angle
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still