Observaties op een schoolplein in Amsterdam laat tieners zien tijdens hun ontmoetingen en ontboezemingen in vier verschillende jaargetijden.
Vanaf een hoog, onveranderlijk camerastandpunt is een schoolplein van een Amsterdamse openbare school tijdens vier jaargetijden gefilmd. Soms is het plein leeg, maar meestal bevolkt met de schoolgangers tijdens hun pauze. De tieners, van uiteenlopende achtergrond en huidskleur, worden geobserveerd in hun doen en laten en gesprekken. Ze hangen rond, maken vrienden, bekvechten, bijten van zich af en voelen zich alleen. Ze gaan naar binnen en naar buiten. Ze praten, via voice-over, over hun dromen, vriendschappen en verschillen. Abdelghani, Deborah, Esmeralda, Fernando, Guillermo, Hamza, Julian, Larissa, Luciona, Omar en Ruby zijn de hoofdrolspelers in deze onopvallend gefilmde documentaire, waarin iedereen zichzelf is en zich niet bewust lijkt te zijn van camera of microfoon.

Credits

Producent
Sound Design
Productiebedrijf
Cobos Films BV
Omroep
HUMAN

Titel: Schoolplein
Jaar: 2005
Duur : 25 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still