Ga naar inhoud
Still

Schoolfeest

Regie: Merijn Scholte Albers, Tobias Smeets
Tijdens een nachtelijke alcoholische uitspatting op school begaan drie leraren een grote fout die tot overmaat van ramp is gefilmd door een leerling. Wanhopig pogen ze alles te verbloemen.
Edwin werkt al jaren als conrector op een middelbare school. Na een vermoeiende werkdag wil de jarige gymleraar een biertje doen. Edwin voelt daar niets voor, maar de nieuwe docent doet mee, dus hij blijft niet achter. Ze worden stomdronken in de conrectorskamer, waar Edwin een grote fout maakt. Als de zoon van de directeur dit blijkt te hebben gefilmd, overschrijden de leraren met hun potsierlijke pogingen om alles te verbloemen grens na grens.
Titel: Schoolfeest
Jaar: 2012
Duur : 40 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2012
Jaaroverzicht NFF Debuutcompetitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still