In de tiendelige politieserie Russen - een benaming van criminelen voor rechercheurs - staat de wijze waarop politiemensen via de misdaad met zichzelf worden geconfronteerd centraal.
Twee afleveringen uit de tiendelige politieserie Russen - een benaming van criminelen voor rechercheurs - waarin de wijze waarop politiemensen via de misdaad met zichzelf worden geconfronteerd centraal staat. In Gijzeling wordt een supermarkt overvallen. Het personeel en de klanten worden gegijzeld. Als rechercheur De Vos in een van de overvallers zijn eigen broer herkent, probeert hij de gijzeling te verijdelen door zichzelf als onderpand aan te bieden. De overval loopt volledig uit de hand en de tweede overvaller blijkt iemand anders te zijn dan De Vos dacht. In Carte Blanche komt rechercheur Van der Scheur er achter dat zijn collega Tom verwikkeld is in de IRT-affaire. Terwijl hij speurt naar bewijzen groeit de ongerustheid over het lot van Tom die onvindbaar is. Langzaam wordt duidelijk in welk wespennest de agent zich bevindt.

Titel: Russen
Jaar: 2001
Duur : 1 uur, 32 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Editie: NFF 2001

Gouden Kalf nominaties

Beste Acteur Televisiedrama (2001)
Hans Dagelet

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01