In de tien­delige poli­tieserie Russen — een benaming van crim­inelen voor rechercheurs — staat de wijze waarop poli­tiemensen via de misdaad met zichzelf worden gecon­fron­teerd centraal.
Twee aflev­eringen uit de tien­delige poli­tieserie Russen — een benaming van crim­inelen voor rechercheurs — waarin de wijze waarop poli­tiemensen via de misdaad met zichzelf worden gecon­fron­teerd centraal staat. In Gijzeling wordt een super­markt over­vallen. Het personeel en de klanten worden gegi­jzeld. Als rechercheur De Vos in een van de over­vallers zijn eigen broer herkent, probeert hij de gijzeling te veri­jdelen door zichzelf als onder­pand aan te bieden. De overval loopt volledig uit de hand en de tweede over­valler blijkt iemand anders te zijn dan De Vos dacht. In Carte Blanche komt rechercheur Van der Scheur er achter dat zijn collega Tom verwikkeld is in de IRT-affaire. Terwijl hij speurt naar bewi­jzen groeit de ongerus­theid over het lot van Tom die onvin­d­baar is. Langzaam wordt duidelijk in welk wespennest de agent zich bevindt.

Titel: Russen
Jaar: 2001
Duur : 1 uur, 32 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Editie: NFF 2001

Gouden Kalf nominaties

Beste Acteur Televisiedrama (2001)
Hans Dagelet

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte