Ga naar inhoud
In Zuid-Soedan leggen soldaten hun wapens neer en breken zij het brood met een nieuwsgierige vreemdeling. Namens het Rode Kruis gaat de Nederlandse ex-soldaat Albert in gesprek over oorlogsmisdaden en hoe ze te vermijden.

Van de Anglo-Egyptische koloniale onderdrukking tot de huidige burgeroorlog, Zuid-Soedan heeft altijd te maken met geweld. Deze observerende documentaire volgt Albert terwijl hij met een motorbootje het binnenland van dit prachtige, gewonde land doorkruist. Hij komt met een missie: de strijdende soldaten van dit land oorlogsrecht leren, en zo soldaten en burgers beschermen tegen een onmenselijke behandeling. Gewapend met zijn eigen militaire ervaring, zijn vastberadenheid en een reeks miniatuurbeeldjes, geeft Albert les aan uitgeputte jonge soldaten. Ondanks talloze misverstanden wil iedereen leren.

Credits

Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Lemming Film

Titel: Rules of War
Jaar: 2022
Duur : 54 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills
Stills