Tele­film over de Neder­landse Roos en de Turkse Rana, twee hartsvriendinnen die besluiten thuis weg te lopen en met de trein naar Turkije te gaan.
Tele­film over de Neder­landse Roos en de Turkse Rana, twee puberende hartsvriendinnen die in een dagboek al hun geheimen aan elkaar vertellen. Terwijl de flir­terige Roos meer geïn­ter­esseerd is in jongens dan in school, doet de gere­serveerde Rana wel haar best in de klas. De meiden zijn heel verschil­lend maar delen hun passie beroemd te worden én het feit dat ze thuis totaal niet worden begrepen. Roos’ alleen­staande moeder werkt alleen maar, en Rana is haar moeders tradi­tionele opvoeding meer dan zat. Als Rana’s broer zijn moeder een stuk voor­leest uit hun vriendin­nendag­boek, escaleert de situ­atie. Rana krijgt huis­ar­rest en een omgangsverbod met Roos. Voor de meiden is de maat vol: ze nemen de eerste de beste trein richting Turkije. De lange reis wordt één groot avon­tuur dat niet alleen hun vriend­schap op de proef stelt, maar ook een grote veran­deringen aan het thuis­front teweeg brengt.

Titel: Roos en Rana
Jaar: 2000
Duur : 1 uur, 37 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Editie: NFF 2001

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte