Telefilm over de Nederlandse Roos en de Turkse Rana, twee hartsvriendinnen die besluiten thuis weg te lopen en met de trein naar Turkije te gaan.
Telefilm over de Nederlandse Roos en de Turkse Rana, twee puberende hartsvriendinnen die in een dagboek al hun geheimen aan elkaar vertellen. Terwijl de flirterige Roos meer geïnteresseerd is in jongens dan in school, doet de gereserveerde Rana wel haar best in de klas. De meiden zijn heel verschillend maar delen hun passie beroemd te worden én het feit dat ze thuis totaal niet worden begrepen. Roos' alleenstaande moeder werkt alleen maar, en Rana is haar moeders traditionele opvoeding meer dan zat. Als Rana's broer zijn moeder een stuk voorleest uit hun vriendinnendagboek, escaleert de situatie. Rana krijgt huisarrest en een omgangsverbod met Roos. Voor de meiden is de maat vol: ze nemen de eerste de beste trein richting Turkije. De lange reis wordt één groot avontuur dat niet alleen hun vriendschap op de proef stelt, maar ook een grote veranderingen aan het thuisfront teweeg brengt.

Credits

Producent
Coproducent
Production Design
Set geluid

Titel: Roos en Rana
Jaar: 2000
Duur : 1 uur, 37 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Editie: NFF 2001

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01