Documentaire over kunstenaar Raquel van Haver, die voor het maken van nieuw werk afreist naar haar geboorteland Colombia. Daar vindt ze inspiratie bij vrouwen die strijden voor sociale gelijkheid.
Tijdens de reis naar haar geboorteland Colombia maakt kunstenaar Raquel van Haver kennis met sterke vrouwen die strijden voor sociale gelijkheid in hun gemeenschappen. De documentaire volgt haar terug naar Nederland, waar ze deze vrouwen als moderne Maria-figuren verbeeldt voor haar tentoonstelling 'Amo a la Reina' in het Bonnefantenmuseum. Tijdens het intensieve schilderproces verwerkt Van Haver de indrukken van haar reis en reflecteert zij op haar persoonlijke geschiedenis als geadopteerde Colombiaanse vrouw in Nederland.

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Postproductiebedrijf
Productiebedrijf
Tangerine Tree
Omroep
NTR
Postproductiebedrijf
Post Ready

Titel: Raquel van Haver – De vrouwen van mijn land
Jaar: 2020
Duur : 51 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2021

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Documentaire (2021)
Bibi Fadlalla

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills