Liefdes­drama tegen de achter­grond van de Israelische bezetting van de Palesti­jnse gebieden. Rana wil niet uitge­huwelijkt worden en probeert haar verboden liefde Khalil tot een huwelijk te bewegen.
Met dit inge­togen liefdes­drama wil de uit Palestina afkom­stige regis­seur duidelijk maken dat de dagelijkse dreiging in de door Israël bezette gebieden vaak gewoner is dan normale dingen als liefde en huwelijk. Rana’s Wedding volgt een dag uit het leven van een jonge Palesti­jnse vrouw in Jeruzalem. Vroeg in de ochtend verlaat Rana haar ouder­lijke huis om op zoek te gaan naar haar verboden liefde Khalil. Rana’s vader heeft haar een keuze voorgelegd: of ze gaat om vier uur s middags mee naar Egypte, of ze kiest uit een lijst haar toekom­stige echtgenoot. Rana wil echte liefde en poogt nog diezelfde dag haar huwelijk met Khalil tot stand te brengen en vooral haar vader te over­tu­igen. Met lange scènes richt het verhaal zich vooral op de gevoel­swereld van Rana die zich tijdens haar missie’ steeds meer bewust wordt van de bizarre omgeving. Op de dag dat zij een huis wil bouwen’, breken mili­tairen letter­lijk huizen af. De film werd gedraaid op locaties in Oost-Jeruzalem en Ramallah.

Titel: Rana's Wedding
Jaar: 2002
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2002

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01