Liefdesdrama tegen de achtergrond van de Israelische bezetting van de Palestijnse gebieden. Rana wil niet uitgehuwelijkt worden en probeert haar verboden liefde Khalil tot een huwelijk te bewegen.
Met dit ingetogen liefdesdrama wil de uit Palestina afkomstige regisseur duidelijk maken dat de dagelijkse dreiging in de door Israël bezette gebieden vaak gewoner is dan normale dingen als liefde en huwelijk. Rana's Wedding volgt een dag uit het leven van een jonge Palestijnse vrouw in Jeruzalem. Vroeg in de ochtend verlaat Rana haar ouderlijke huis om op zoek te gaan naar haar verboden liefde Khalil. Rana's vader heeft haar een keuze voorgelegd: of ze gaat om vier uur 's middags mee naar Egypte, of ze kiest uit een lijst haar toekomstige echtgenoot. Rana wil echte liefde en poogt nog diezelfde dag haar huwelijk met Khalil tot stand te brengen en vooral haar vader te overtuigen. Met lange scènes richt het verhaal zich vooral op de gevoelswereld van Rana die zich tijdens haar 'missie' steeds meer bewust wordt van de bizarre omgeving. Op de dag dat zij `een huis wil bouwen', breken militairen letterlijk huizen af. De film werd gedraaid op locaties in Oost-Jeruzalem en Ramallah.

Titel: Rana's Wedding
Jaar: 2002
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2002

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still