Ga naar inhoud
Untitled_6.1.21.png

Questbound: Forbidden Ventures of the Undead Soul

Regie: Owen Buckley, Alexander Bierling

Korte animatiefilm over een gedeprimeerde skelettenkoning die in geen tienduizend jaar liefde heeft gevoeld. Hij heeft de hoop opgegeven ooit zijn hart nog te verliezen. Dan verschijnt er een flamboyante ridder.

Alleen en verveeld slijt een onsterfelijke skelettenkoning zijn dagen in zijn duizendjarig rijk. Emoties voelt hij al lang niet meer en hij heeft zijn defensie zo op orde dat de meeste bezoekers het eind van de ophaalbrug niet halen. Maar dan is daar een koene ridder die door de fysieke en emotionele barrières van de koning dringt. Hopeloos verliefd probeert de koning de ridder over te halen om bij hem te blijven. Maar de ridder blijkt al getrouwd. Wat doet dat met het hart van de koning, in deze 3D-computeranimatie met spectaculair en dramatisch ogende beelden en ironische humor.

Credits

Sound Design
Productiebedrijf
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
QUESTBOUND_POSTER_MAIN_A3.png
Titel: Questbound: Forbidden Ventures of the Undead Soul
Jaar: 2023
Duur : 9 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2023
NFF Studentencompetitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Untitled_6.1.13.png