Ga naar inhoud
Jeugdfilm is een moderne Romeo en Julia over onmogelijke liefde, de multiculturele samenleving, religie en ontwrichte gezinnen.
Na de tv serie en speelfilm Madelief koos regisseur Ineke Houtman opnieuw voor de verfilming van een boek van Guus Kuijer. De jeugdfilm Polleke is een moderne Romeo en Julia. Volgens Houtman een film over de onmogelijke liefde, de multiculturele samenleving, religie en ontwrichte gezinnen. Het verhaal speelt zich af in een multiculturele wijk in een grote stad. Centraal personage is Polleke, een eigenwijs elfjarige meisje dat wordt opgevoed door haar excentrieke alleenstaande moeder. Ze is smoorverliefd op haar Marokkaanse overbuurjongen Mimoen. Langs een gespannen draadje tussen hun flats sturen ze elkaar briefjes. Maar Mimoen is voorbestemd aan een meisje uit Marokko en mag op een dag niet meer met Polleke `gaan'. Het touwtje wordt doorgeknipt. Dat is niet Polleke's enige zorg. Haar junkievader, annex dichter, zorgt voor problemen en tot overmaat van ramp wordt Polleke's moeder ook nog verliefd op haar meester. Met de hulp van haar opa en oma probeert Polleke orde te scheppen in de chaos om haar heen. Bekroond met een Gouden Film.

Titel: Polleke
Jaar: 2003
Duur : 1 uur, 35 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Kidsbios
Editie: NFF 2010

Gouden Kalf nominaties

Beste Muziek (2004)
Vincent van Warmerdam

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2004)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still