Ga naar inhoud
Jeugdfilm met zang naar de verhalen van Annie M.G. Schmidt. Pluk probeert als nieuwste bewoner van de Petteflet de Torteltuin te redden uit de handen van een parkarchitect die er een vogelmuseum van wil maken. Met Jack Wouterse als pa Stamper.
Film met zang naar de beroemde verhalen van Annie M.G. Schmidt uit 1971. De film opent met geanimeerde tekeningen van Fiep Westendorp die overgaan in echte mensen. Met zijn rode kraanwagentje rijdt de achtjarige Pluk een fel gekleurd decor binnen. Hij is op zoek naar een huisje en belandt via Dolly de duif uit de Torteltuin in het leegstaande torenkamertje van de Petteflet. Als de parkarchitect de voor kinderen en dieren zo geliefde Torteltuin wil omdopen tot een vogelmuseum met veel parkeergelegenheid, roepen de dieren ten einde raad Pluks hulp in. Hij redt de laatste broedplaats van de vermeende uitgestorven vogel, de krullevaar. Alle dieren in de kleurrijke film zijn geanimeerde pluche poppen. Bekroond als Platina Film in 2004.

Titel: Pluk van de Petteflet
Jaar: 2004
Duur : 1 uur, 34 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Annie MG
Editie: NFF 2011

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Platina Film (400.000 bezoekers speelfilm) (2004)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still