Ga naar inhoud
Still

Pietje Bell

Regie: Maria Peters
Jeugdfilm vertelt het verhaal van de negenjarige belhamel Pietje Bell, zoon van een sympathieke schoenmaker, uit de Rotterdamse Breestraat in de jaren twintig van de vorige eeuw.
Na het succes van Kruimeltje verfilmde Peters nog een boek van ex-schoolmeester Chris van Abcoude De jeugdfilm is gebaseerd op de eerste vijf boeken over Pietje Bell, een negenjarige jochie uit de Rotterdamse Breestraat in de twintiger jaren van de vorige eeuw. De schoenmakerszoon is een jongen met een gouden hartje, maar weet met zijn dwaze streken de stad goed op stelten te zetten. Een noodlijdende krant ziet zijn oplage stijgen door elke grap op de voorpagina te plaatsen. Daarmee maakt Pietje vrienden, waaronder de straatarme Sproet, maar ook vijanden, zoals de zoon van de achterbakse drogist, die heimelijk verliefd is op Pietje's zus. Als de recessie toeslaat neemt Pietje een baantje als krantenjongen en zamelt hij geld in voor zijn eigen circus. Per toeval komt hij op het spoor van een dievenbende. Niemand gelooft hem, en ook Sproet laat hem in de steek. Dan besluit Pietje ondergronds te gaan. Voortaan krijgt men te maken met de Bende van de Zwarte Hand.
Titel: Pietje Bell
Jaar: 2002
Duur : 1 uur, 54 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2003
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie Jeugdfilm

Gouden Kalf winnaar

Beste Production Design (2003)
Benedict Schillemans

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2002)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still