Ga naar inhoud
De zeventienjarige Lisa beleeft met haar moeder en zusje een bijzondere zomer op Ameland, waar Lisa besluit te werken met een getraumatiseerde hengst. Eigenaar Kai is daar niet zo gelukkig mee. Waarom niet?

De zeventienjarige Lisa gaat samen met haar moeder, haar altijd vrolijke zusje Tess en Tess’ eigenwijze kleine Shetlander Rakker op vakantie naar Ameland. Lisa heeft er weinig zin in. Eenmaal gearriveerd op de kampeerboerderij, vindt de ietwat stugge puber een opmerkelijke afleiding: Shadow. Deze onhoudbare, zwarte hengst staat opgesloten in de stallen van de boerderij. Na een traumatisch ongeluk blijkt het prachtige dier onberekenbaar. Lisa voelt dat Shadow diepongelukkig is. Kai, de knappe zoon van de boerderijeigenaar, wordt woest als hij ontdekt dat Lisa zich met het dier bemoeit. En dat blijft hij, zelfs als het meisje langzaam maar zeker contact met Shadow krijgt. Waarom is hij zo boos op het arme dier? Familiefilm geïnspireerd op de avonturen van dappere meisjes en hun paarden uit het Nederlandse stripblad Penny. Naast de avontuurlijke paardrijdscènes wordt, zoals in de strips, ook ruimte gelaten voor vriendschap, familie, persoonlijke overwinningen en: de liefde. Jeugdsentiment voor menig (ouder) ponymeisje.

Titel: Penny's Shadow
Jaar: 2011
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2011

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2011)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still