Ga naar inhoud
Still

Paviljoen 7

Regie: Zoli Schwarcz
Elders niet te handhaven gedetineerden in ernstige psychische nood komen terecht in Paviljoen 7. Zonder interviews of commentaar wordt de dagelijkse praktijk van het steeds op geweld bedachte personeel gevolgd.
Voor de zoveelste keer wordt een cliënt afgeleverd bij Paviljoen 7. Hij is sinds zijn achtste geobsedeerd door zelfgemaakte steekwapens. Op de zwaarste afdeling van de landelijke crisisopvang voor gedetineerden in ernstige psychische nood mag niemand worden geweigerd. Wel zijn de wettelijk toegestane maatregelen hier het meest vergaand. Om de zeer gewelddadige man medicijnen toe te kunnen dienen stormen medewerkers in ME-outfit zijn cel binnen. Zo snel als maar kan trekken ze zich weer terug, iedere handeling gericht op het voorkomen van ongelukken. Elke nieuwe gevangene draagt een spuugmasker en wordt opgewacht door een overmacht aan personeel. Echte uitwassen en geweldsexplosies blijven buiten beeld, al komen ze soms aan de orde in teambesprekingen. De dreiging is echter voortdurend af te lezen aan het gedrag van de werknemers. Terwijl vaak wordt ingezoomd op hun gezichten, zijn die van de gevangenen juist onherkenbaar gemaakt. Interviews of commentaar van de maker blijven achterwege.

Credits

Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Z films Rotterdam
Schwarcz & Dudevsky
Omroep
NCRV TV
Distributie
Z films Rotterdam
Titel: Paviljoen 7
Jaar: 2010
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2010
Jaaroverzicht

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still