Clown, rokkenjager, filmgenie of oplichter? Documentaire probeert het raadsel Pim de la Parra op te lossen. Filmgeschiedenis als kwajongensavontuur, maar met enkele zwarte bladzijdes.

Pim de la Parra? ‘Een charlatan. Zijn films zijn kut met peren. Het is een bedrieger van de bovenste plank. Mensen in de zaal, waar u ook kijkt: cut, cut, cut!’ Aldus Pim de la Parra zèlf, in de openingsscène van Parradox. Het onderwerp van de documentaire mag zich dan bijzonder laagdunkend over zichzelf en zijn oeuvre uitlaten, regisseur In-Soo Radstake is dat niet met hem eens en levert met Parradox een monument voor de even eigenzinnige als ongrijpbare De la Parra af. Hij staat niet alleen in zijn bewondering. Collega’s, vrienden en ex-geliefden die aan het woord komen breken een lans voor hem, onder andere Thom Hoffman, Paul Verhoeven, Paul Ruven en Erik de Bruyn. Parradox reconstrueert compact de pieken en dalen in de carrière van ‘Prins Pim van Paramaribo’, maar ook van zijn bewogen leven, waarbij filmhistorie en persoonlijke geschiedenis samenvallen.Credits

Set geluid
Sound Design
Productiebedrijf
Fu Works Productions
Omroep
Joodse Omroep
Distributie
Benelux Film Distributors (BFD)

Titel: Parradox
Jaar: 2010
Duur : 1 uur, 26 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2011

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still