Neder­lands-Antil­li­aans drama over de opkomst en onder­gang van steel­drum­le­gende Harry Daniel. Het roerige leven van de artiest wordt verteld door de ogen van een van zijn leerlingen.
Harry Daniel was een steel­drum­le­gende op St. Maarten. Vandaag musiceert hij echter als achter­grond­decor in een toeris­tisch hotel. Wat ging er mis? Jacko, ofwel Jacques, vertelt in de voice-over hoe zijn muziek­leraar en ‑held ten onder ging en hoe ook hij de prob­lemen onder­vond waar zijn meester tege­naan liep. Begin jaren tachtig wordt Harry Daniel een beroemd muzikant. Hij wint wedstri­jden door Beethoven te spelen op de Caribische drum en maakt succesvolle platen. Ook leert hij kinderen op het instru­ment spelen. Zijn vrouw en muze is het echter beu dat muziek altijd op de eerste plaats staat, zijn broer Raf raakt aan de drugs en de jeugd luis­tert liever naar Amerikaanse hiphop. Daniel is bang dat de steel­drum, het symbool van vrijheid van zwarte mensen’, zoals hij dat noemt, samen met de noodli­j­dende Afro-Caribische cultuur dreigt te verd­wi­jnen. Het Neder­lands-Antil­li­aanse drama, vol met Caribische muziek, viel inter­na­tionaal in de prijzen.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Production Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design

Titel: Panman - Rhythm of the Palms
Jaar: 2007
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2008

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte