Ex-alco­holist Henry probeert met zijn verleden af te rekenen. Dat lijkt hem aardig te lukken tot er een moment komt dat hij opnieuw naar de fles grijpt. Zijn zoontje Boy probeert hem te helpen.
De tele­visiefilm Oud en nieuw is een samen­werk­ingsver­band tussen regis­seur David Lammers en Theater­groep Dood Paard. In een sober décor ontwikkelt zich het plot. Henry is gescheiden, werkt als glazen­wasser en drumt in een succesvolle band. Als ex-alco­holist, probeert hij met zijn verleden af te rekenen. Dat lijkt hem aardig te lukken tot er aan het einde van het jaar zoveel dingen tegelijk op hem afkomen dat hij opnieuw naar de fles grijpt. Voor zijn naaste omgeving kan hij dat in eerste instantie aardig verbergen, maar al snel funcioneert Henri niet meer zoals het zou moeten. En natu­urlijk heeft dat ook zijn weer­slag op zijn werk en vrien­denkring. Alleen zijn negen­jarige zoontje Boy doorziet het prob­leem en probeert hem te helpen. Maar Henri wordt steeds minder betrouwbaar.

Credits

Producent
Set geluid
Productiebedrijf
Riba Filmproductions BV
Omroep
VPRO TV

Titel: Oud en nieuw
Jaar: 2002
Duur : 50 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Editie: NFF 2002

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01