Ga naar inhoud
Ex-alcoholist Henry probeert met zijn verleden af te rekenen. Dat lijkt hem aardig te lukken tot er een moment komt dat hij opnieuw naar de fles grijpt. Zijn zoontje Boy probeert hem te helpen.
De televisiefilm Oud en nieuw is een samenwerkingsverband tussen regisseur David Lammers en Theatergroep Dood Paard. In een sober decor ontwikkelt zich het plot. Henry is gescheiden, werkt als glazenwasser en drumt in een succesvolle band. Als ex-alcoholist, probeert hij met zijn verleden af te rekenen. Dat lijkt hem aardig te lukken tot er aan het einde van het jaar zoveel dingen tegelijk op hem afkomen dat hij opnieuw naar de fles grijpt. Voor zijn naaste omgeving kan hij dat in eerste instantie aardig verbergen, maar al snel funcioneert Henri niet meer zoals het zou moeten. En natuurlijk heeft dat ook zijn weerslag op zijn werk en vriendenkring. Alleen zijn negenjarige zoontje Boy doorziet het probleem en probeert hem te helpen. Maar Henri wordt steeds minder betrouwbaar.

Credits

Producent
Set geluid
Productiebedrijf
Riba Filmproductions BV
Omroep
VPRO TV

Titel: Oud en nieuw
Jaar: 2002
Duur : 50 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2002

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still