Verfilming van het beroemde boek Oorlogswinter volgt een veertienjarige jongen die met jeugdig idealisme aan een verzetsdaad begint, maar gaandeweg te maken krijgt met de wrede werkelijkheid van oorlog.
De verfilming van Jan Terlouws beroemde boek Oorlogswinter speelt zich af tijdens de laatste, strenge winter van de Tweede Wereldoorlog in een dorpje vlakbij Zwolle. De veertienjarige burgemeesterszoon Michiel wil dolgraag het voorbeeld volgen van zijn oom Ben, die in het verzet zit. Als Michiel in contact komt met een ondergedoken Engelse piloot besluit hij, in z'n eentje, de jonge, gewonde vliegenier te helpen ontsnappen. Spannend drama van regisseur Martin Koolhoven over de verwarrende belevingswereld van een puber die wel alles ziet, maar nog niet doorheeft waar volwassen mensen (in oorlogstijd) toe in staat zijn.
Pathé Thuis
Nu streamen

Deze film uit de collectie '20x Goud voor Thuis' is vanaf 9 september voor €1,99 te zien bij Pathé Thuis. Heb je een VriendenLoterij VIP-KAART? Log dan in op Mijn NFF voor een code om de hele collectie gratis te bekijken.

Titel: Oorlogswinter
Jaar: 2008
Duur : 1 uur, 43 minuten
Categorie: Speelfilm
Thema: Historisch, Spanning & Misdaad, Actie & Avontuur, Boekverfilming
Editie: NFF 2021

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01