Documentaire over de jonge Nederlandse boer Herbert Bos die naar Kazachstan vertrekt. Over het harde leven op het platteland na het instorten van het communistische systeem.
Documentaire over de jonge Nederlandse boer Herbert Bos die naar Kazachstan vertrekt. In de onmetelijke steppen ligt de Sovchoze Koksoenski, een voormalige verbanningsoord. Hier probeert hij met de hulp van Nederlands pootgoed en moderne techniek een recordoogst aan aardappelen binnen te halen. Hij wordt hartelijk ontvangen, maar zijn komst leidt tot een diepgaande culturele confrontatie met de bevolking. Tegenover zijn zakelijke, pragmatische Westerse mentaliteit staan de vermoeide, gedesillusioneerde Kazachstanen die zich bedrogen voelen door het communistische bewind. De film geeft een beeld van het harde leven op het platteland na het instorten van het communistische systeem.

Credits

Set geluid
Productiebedrijf
IDTV Docs

Titel: Onze man in Kazachstan
Jaar: 1993
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 1993

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01