De veertienjarige Maite ligt met een terminale ziekte in het ziekenhuis. Terwijl ze een zware, mogelijk levensreddende behandeling ondergaat, laat ze aan niemand merken dat ze bang is en maar al te graag wil leven als een gewone tiener.
Maite, veertien jaar, doolt door de gangen van een ziekenhuis. Ze is ernstig ziek en zal niet beter worden, tenzij ze een experimentele, zware kuur ondergaat. Het levert haar een nog langere tijd op in de steriele omgeving. Terwijl buiten het leven doorgaat, haar beste vriendin uitgaat en een vriendje krijgt, ligt Maite in bed. 's Nachts bezoekt ze stiekem slapende patiënten, overdag vindt ze steun bij een andere jonge patiënt. Terwijl haar familie en vriendin verdrietig en bang zijn, laat Maite niets van haar angsten merken.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Set geluid

Titel: One Night Stand IV - Maite was hier
Jaar: 2009
Duur : 40 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Editie: NFF 2009

Gouden Kalf nominaties

Beste Televisiefilm (2009)
Boudewijn Koole

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01