Documentaire over Bennie Jolink, voorman van de Achterhoekse rockband Normaal, toont hem als energieke rocker op het podium en als een met zijn gezondheid sukkelende man thuis achter zijn schildersezel.
De energie spat van het scherm bij de concertopnamen van de Achterhoekse rockband Normaal, maar na afloop van een concert staat voorman Bennie Jolink puffend en hijgend in de coulissen. Jolink is astmapatiënt, maar houdt dat voor zijn fans liever verborgen. De documentaire speelt zich af tussen deze twee uitersten: de dansende Jolink op het podium als middelpunt van een alcoholisch volksfeest en de teruggetrokken Jolink thuis achter zijn schildersezel. Daar vertelt hij Van den Engel, ondanks zichtbare aarzelingen, over zijn gezondheidsproblemen, zijn depressie en enkele verkeersongelukken. In het titelnummer, dat Jolink speciaal voor deze documentaire schreef, vat hij zijn gevoelens hierover samen. Engel interviewt ook de andere bandleden, van wie er één meent dat optreden Jolinks longen juist goed doet, en de boeren die in Normaal al vijfentwintig jaar hun eigen problemen en dromen herkennen.

Credits

Muziek
Productiebedrijf
Zeppers Film & TV
Omroep
NTR
Distributie
RCV Entertainment

Titel: Normaal - Ik kom altied weer terug
Jaar: 2001
Duur : 1 uur, 22 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2002

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still