Ga naar inhoud
Still

New Kids Turbo

Regie: Steffen Haars, Flip van der Kuil
Na de internet- en tv-hype maken de beruchte brabo’s uit Maaskantje ook het witte doek onveilig. Humor met een zachte G, ‘lachuh, kut!’
Na de internethype en de tv-sketches op Comedy Central maken de New Kids met succes de overstap naar het witte doek. Door hun eerste speelfilm waait het spook van de kredietcrisis. Vijf Brabantse hanggabbers verliezen wegens totale incompetentie hun baan bij de plantsoenendienst en in het magazijn. Na een akkefietje met de uitkeringsinstantie droogt de geldbron definitief op. Het asociale stelletje gaat de financiële misère op geheel eigen wijze te lijf; hun credo ‘Ik betaal helemaal nergens meer voor’ slaat aan en het kerkdorp Maaskantje wordt even wereldnieuws. De lokale politieagent staat machteloos tegen de ongekende burgerlijke ongehoorzaamheid en escalatie kan dan ook niet uitblijven. Om met de brabo’s zelf te spreken: ‘Kut, jonguh!’ Regionale helden als Hans Teeuwen, Theo Maassen en Frank Lammers zagen de lol wel in en nemen een cameo voor hun rekening. Ook producent Reinout Oerlemans draaft op, samen met zijn oude GTST-tegenspeler Antonie Kamerling, in wat diens laatste filmoptreden zou blijken.


Titel: New Kids Turbo
Jaar: 2010
Duur : 1 uur, 27 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2011
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Diamanten Film (1.000.000 bezoekers speelfilm) (2011)
Platina Film (400.000 bezoekers speelfilm) (2010)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still
Still