Onopgeschmuckt en direct portret van een twaalfjarig meisje dat aan de vooravond van de middelbare school worstelt met vele dwangneuroses, die ontstaan zijn na de scheiding van haar ouders.
Het grappige, twaalfjarige meisje Nadia heeft sinds de scheiding van haar ouders last van existentiële angsten die zich uiten in dwangneuroses. Deze neuroses gaan haar leven steeds meer beheersen. Hoe zal Nadia haar angsten overwinnen en haar problemen oplossen? Openhartig vertelt ze over hoe het is om te leven met de talloze regeltjes die ze zichzelf oplegt en haar verlangen zichzelf te zijn.

Credits

Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
DOXY
Omroep
Boeddhistische Omroep Stichting

Titel: Nadia tikt
Jaar: 2011
Duur : 18 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2012

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still