Stilte in de zaal! Ook als die zaal een podium is in het hart van de grootste sloppenwijk van Nigeria. Want de boodschap van jonge vrouwen is er een om gehoord te worden.

Theaterregisseur Ifeoma Fafunwa, alias Mrs. F., staat voor de uitdaging een theaterstuk over misbruik van vrouwen op te voeren in het door mannen gedomineerde Makoko, een wijk op palen in de lagune van Lagos. Kan Ifeoma hier, in het hart van de snelst groeiende stad ter wereld, een transformatie in gang zetten die de zwijgcultuur in Nigeria doorbreekt? Een film over hoe kunst en persoonlijke gedrevenheid een samenleving sneller kunnen veranderen dan de politiek.

Credits

Sound Design
Productiebedrijf
Volya Films

Titel: Mrs. F
Jaar: 2021
Duur : 1 uur, 19 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still 3
Still 5