Ga naar inhoud
Still

Morrison krijgt een zusje

Regie: Barbara Bredero
De ouders van de vijfjarige Morrison hebben niet door dat hij denkt dat ze hem weg zullen sturen als zijn zusje eenmaal is geboren. Daarom zien ze zijn dramatische daad niet aankomen.
Deze jeugdfilm wordt verteld vanuit twee perspectieven: die van de vijfjarige Morrison, die hoort dat er een zusje op komst is, en zijn twee blije ouders. Morrison is een bijdehand blond jongetje, dat alles goed in de gaten houdt. Zijn moeder is dierenarts, al moet ze het werk door haar zwangerschap opgeven. Zijn vader is een kleine garagehouder, die veel dingen die Morrison doet 'geniaal' vindt. Morrison mag zelfs al autorijden op een stil weggetje, terwijl zijn vader naast hem op de bijrijdersstoel zit en zegt hoe hij moet sturen. Zelfs de agent, die hen aanhoudt omdat er niemand achter het stuur lijkt te zitten, wordt door Morrison ingepakt. De vader en moeder, die druk zijn met het aankomende kind, merken niet dat in Morrisons wereld de dingen er anders uitzien. Zij horen niet zijn gedachten, die wij in voice-over wel kunnen volgen. Morrison, die naar alle gesprekken om hem heen luistert, concludeert dat hij 'ruimte moet maken' voor de baby en definitief naar het klooster wordt gestuurd. Dat drijft hem tot een dramatische daad.
Titel: Morrison krijgt een zusje
Jaar: 2008
Duur : 1 uur, 12 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2011
Kidsbios

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still