Indringend verslag van het leven van Franka (27). Ze is doof en wordt langzaam blind. Dat belemmert haar dromen en communicatie met anderen. Haar familie begrijpt haar zoektocht naar geluk niet.

Franka (27) heeft het syndroom van Usher. Ze is doof en heeft beperkt zicht. Op haar veertiende is ze naar een internaat gegaan. Haar Brabantse familie zag ze alleen in het weekend en in de vakanties. Zo is langzaam het contact met haar ouders, broer en zus verwaterd. Nu woont Franka alleen en doet ze inpakwerk op een sociale werkplaats. Ze is enorme fan van Enrique Iglesias en zou graag een jackrussellterriër hebben.
Morgen kan het donker zijn legt haar dagelijks leven vast. Haar beperkingen maken haar leven erg ingewikkeld. Ze legt zich daar niet zomaar bij neer, ook al maakt haar koppigheid de dingen niet eenvoudiger. Via een gebarentolk vertelt ze haar verhaal. Ze gaat uit eten met haar beste vriendin Janneke, ze is backstage bij Enrique Iglesias te zien en in de, soms moeilijke, gesprekken die ze heeft met haar begeleiders. Franka wil niet met zich laten sollen en dat vindt zijn climax bij een gesprek met haar ouders thuis, die niet in staat zijn begrip op te brengen voor haar keuzes in de zoektocht naar geluk.

Credits

Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Olympic Films
Omroep
NCRV TV

Titel: Morgen kan het donker zijn
Jaar: 2011
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2011

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01