Engels gesproken fictief verhaal over een jour­nalist, op zoek naar Natalee Holloway. Hij hoopt een door­braak te forceren door bij Joran van der Sloot in te breken en doet dan een schokkende ontdekking.
Me & Mr. Jones on Natalee Island is het fictieve verhaal over een under­cov­er­jour­nalist op Aruba, gebaseerd op de zaak van de spoor­loos verd­wenen Natalee Holloway. Vijf jaar na haar verd­wi­jning hoopt jour­nalist Remi een door­braak te forceren door bij verdachte Joran van der Sloot in te breken. Om zich een alibi te verschaffen huurt hij de escort­girl Eva in, met wie hij zoge­naamd op huwelijk­sreis is. Exact op de vijfde verjaardag van de verd­wi­jning doen ze een bloed­stol­lende ontdekking.
Zowel Remi als Eva worstelen met spoken. Remi probeert zich na een grote blunder te revancheren bij zijn vader, een beroemde misdaad­jour­nalist en Eva heeft niet lang meer te leven.
Paul Ruven draaide de Engels gesproken film in mei en juni 2010 op Aruba, zonder daar rucht­baarheid aan te geven. Tijdens de opnamen raakte Van der Sloot in Peru in moeil­ijkheden. Dat verw­erkte Ruven alsnog in de film, net zoals hij feiten en theo­rieën over wat zich heeft afge­speeld in 2005 vermengde met fictieve verwikkelingen.


Credits

Production Design
Sound Design
Productiebedrijf
Talent United

Titel: Me & Mr Jones on Natalee Island
Jaar: 2010
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2011

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01