Ga naar inhoud
Korte thriller over een op het eerste gezicht vriendelijke oude opa, die in een ziekenhuis komt te liggen na een hartaanval. Daar wordt hij fysiek en mentaal geconfronteerd met zijn verleden, waarin een gruwelijk geheim ligt begraven.
Een oude man komt na een hartaanval in het ziekenhuis te liggen. Daar wordt hij fysiek en mentaal geconfronteerd met het verleden, waarin een geheim ligt begraven dat hij al die tijd verborgen heeft weten te houden. De spanning wordt zorgvuldig opgebouwd met flashbacks, geluidseffecten en confronterende camerastandpunten en met een verontrustende vochtvlek in het plafond boven zijn ziekenhuisbed, die langzaam maar onstuitbaar groeit.

Titel: Mass
Jaar: 2005
Duur : 10 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Hoofdprogramma
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still