Ga naar inhoud
Deel uit de Maha-cyclus van de Polygoon-cameraman Isidor Arras Ochse over het leven in Nederlands-Indië. In Mahamoelia (het Alluisterrijke) reist hij per schip over de Beraoe-rivier.
In het midden van de jaren twintig legde Polygoon-cameraman Isidor Arras Ochse het leven in Nederlands-Indië vast in drie lange films: de Maha-cyclus. De film Mahamoelia (het Alluisterrijke) begint met een tocht per schip over de Beraoe-rivier langs een kolen-bunkerplaats, een kolenmijn, een oliehaven en een raffinaderij: moderne industrie in de jungle. In de plaats Bandjermasin is er druk scheepvaartverkeer van gondels en bootjes. Van daaruit gaat de tocht per hekwieler stroomopwaarts de Baritorivier op naar het binnenland van Borneo.

Credits

Titel: Mahamoelia
Jaar: 1925
Duur : 25 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Historisch Filmprogramma
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still