Ga naar inhoud
In deze remake van de Vlaamse thriller delen vijf boezemvrienden een appartement voor hun seksuele escapades. Het is echter uit met de buitenechtelijke pret wanneer er een vermoorde vrouw wordt aangetroffen.

Vijf vrienden delen in het geniep een chique appartement dat als vrijplaats voor hun buitenechtelijke schnabbels dient. Wanneer een van hen daar op een kwade dag een dode vrouw aan het bed vastgeketend aantreft, is de vraag wie van de vriendenclub die moord op zijn geweten heeft. Voor de remake van de Vlaamse kaskraker bleef het merendeel van de ingrediënten onveranderd. De Bekende Vlamingen werden vervangen door een Nederlandse sterrencast en Antwerpen werd Amsterdam, maar thrillerauteur Saskia Noort bleef wijselijk zeer dicht bij het oorspronkelijke scenario - in haar adaptatie kregen alleen de vrouwelijke rollen wat meer nadruk. De opnames waren een déjà-vu voor een belangrijk deel van de Belgische crew. Ook de maker van het origineel, Erik van Looy, nam tijdelijk op de regiestoel plaats nadat regisseuse Antoinette Beumer en de Belgische cameraman Danny Elsen door een ernstig ongeluk op de set een aantal weken uit de roulatie waren.

Titel: Loft
Jaar: 2010
Duur : 1 uur, 50 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2011

Gouden Kalf nominaties

Beste Geluid (2011)
Peter Flamman
Beste Geluid (2011)
Wart Wamsteker

Andere prijzen

Platina Film (400.000 bezoekers speelfilm) (2011)
Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2010)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still