Hoe maak je van de nood een deugd? Toneelgroep Maastricht en filmmaker Pieter Kuijpers geven het voorbeeld met deze video call film. Een komische thriller waarin fictie en werkelijkheid stevig door elkaar lopen.
Na de toneelthriller Zwart water, en uitgedaagd door de coronacrisis, sloegen Toneelgroep Maastricht en Pieter Kuijpers opnieuw de handen ineen. Hoe kun je in lockdown verhalen vertellen? Met twee computers, twee mobiele telefoons en vanuit hun eigen huizen werd deze satirische thriller gedraaid waarin de artistiek leiders van TM semi-fictieve versies van zichzelf spelen. Terwijl ze een Griekse tragedie in een nieuwe vorm gieten, komen overspelige zaken aan het licht die voor een heel andere tragedie dreigen te zorgen in deze video call komedie.

Credits

Productiebedrijf
Toneelgroep Maastricht

Titel: Lockdown
Jaar: 2020
Duur : 1 uur, 2 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2020

DramaHumorCorona CinemaKunst & CultuurRomantiekThriller

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01