Ga naar inhoud
Korea heeft Gangnam Style, maar wij hebben Drank. En Drugs. Drank. En Drugs. Sam de Jong schoot er een clip bij: obsceen en toch onschuldig. Oók een hit, met meer dan 13 miljoen YouTube-views.
Alle tieners zeggen ja, tegen MDMA. De tekst van rapduo Lil Kleine en Ronnie Flex zorgde voor commotie en Kamervragen. De bij het nummer gemaakte retroclip die Sam de Jong draaide (als wederdienst voor Lil Kleine, die in diens Prins een rol voor zijn rekening neemt), werd in de buitenlandse media in één adem genoemd met YouTube-fenomeen Gangnam Style. Op vrolijk 16 mm gedraaid, met hitsige tieners die obsceen in de weer gaan met alledaagse objecten.

Titel: Lil Kleine & Ronnie Flex - Drank & Drugs
Jaar: 2015
Duur : 3 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Panorama, Videoclips als voorfilm
Editie: NFF 2015

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still