Emigreren doet pijn. Een oom van filmmaker Hans Heijnen vertrok in de jaren vijftig naar de Verenigde Staten, maar met zijn hoofd en hart bleef hij in Limburg. Kan heimwee ooit verdwijnen?
In de jaren vijftig emigreerde een oom van filmmaker Hans Heijnen naar de Verenigde Staten om daar zijn geluk te beproeven. Heijnens eerdere documentaire Uncle Frank (1996) liet zien hoe oom Frank en andere Limburgers in Californië de gewoonten uit hun geboortestreek blijven koesteren, ook al bestaan die daar al lang niet meer. Twintig jaar later zoekt Heijnen zijn oom opnieuw op. Hoe gelukkig is hij daar geworden? Is hij het nog eens met de keuze die hij destijds maakte? Kan heimwee ooit verdwijnen?

Credits

Producent
Scenario
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Hans Heijnen Filmmaker
Omroep
L1 televisie
Distributie
Hans Heijnen Filmmaker

Titel: Letste Limburger in LA
Jaar: 2016
Duur : 57 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2016

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01