Ga naar inhoud
Verfilming van Judith Herzbergs toneelstuk over bruiloftsfeest gesitueerd in de jaren zeventig, dat overschaduwd wordt door herinneringen aan de Holocaust.
Verfilming van Judith Herzbergs gelijknamige toneelstuk, gesitueerd in 1970. Op het bruiloftsfeest van twee dertigers voert het persoonlijke leed van het bruidspaar en hun gasten de boventoon. De ouders van Lea, beiden overlevenden van Auschwitz, worstelen met het verleden. De vader van Lea's kersverse echtgenoot Nico verloor zijn vrouw en oudste kind in een kamp en verschijnt met zijn tweede vrouw. Leedvermaak werd bekroond met Gouden Kalveren voor Beste Regie, Beste Acteur (Pierre Bokma) en Beste Actrice (Annet Nieuwenhuijzen).

Titel: Leedvermaak
Jaar: 1989
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Speciale programma's
Editie: NFF 2009

Gouden Kalf winnaar

Beste Regie (1989)
Frans Weisz
Beste Actrice (1989)
Annet Nieuwenhuijzen
Beste Acteur (1989)
Pierre Bokma

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still