Ga naar inhoud
Le_retour_des_femmes_2.jpg

Le retour des femmes colibris

Regie: Patricia Kaersenhout
Korte fictiefilm rondom een denkbeeldige ontmoeting van vijf wereldberoemde zwarte vrouwen. Zij speelden een essentiële, maar tegelijkertijd onterecht onzichtbare rol binnen de legendarische Négritude-beweging, een organisatie voor zwarte emancipatie.
Fictieve ontmoeting van vijf vrouwen die een belangrijke, maar onterecht onzichtbare rol speelden binnen de Négritude-beweging, een organisatie voor zwarte emancipatie. Deze artistieke verbeelding corrigeert hun onderbelichte aandeel, door ze letterlijk een stem en een podium te geven. Hun samenkomen wordt geplaatst tegen de achtergrond van het Eerste Internationale Congres van Zwarte Schrijvers en Kunstenaars aan de Parijse Sorbonne in 1956, waar het vijftal - Josephine Baker, Suzanne Césaire, Frida Kahlo, Paulette en Jeanne Nardal - historisch gezien aanwezig hád kunnen zijn.

Credits

Creative producer
Uitvoerend Producent
Postproductiebedrijf
Titel: Le retour des femmes colibris
Jaar: 2022
Duur : 19 minuten
Soort: Korte Film
Editie: NFF 2023

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.