Een stugge rij-instructeur met cynische grapjes komt in deze film in documentaire stijl vooral zichzelf tegen als hij aan het einde van zijn werkdag een aangereden jongetje moet redden.
De lessen van een rij-instructeur zijn in documentaire stijl gefilmd vanaf de achterbank van de lesauto, waarbij de twee achteruitkijkspiegels de gezichten van de inzittenden goed weergeven. De instructeur is nooit complimenteus voor zijn leerlingen en maakt altijd dezelfde nare grapjes. De camera blijft dicht op de stugge man. Maar als de man aan het einde van de dag op weg naar huis een jongetje aanrijdt, wordt zijn gemoedstoestand ondersteboven gegooid.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Production Design
Set geluid
Cast (hoofdrol)
Productiebedrijf
Corona Pictures
Omroep
NTR

Titel: Kort! - 10 voor 2
Jaar: 2005
Duur : 7 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still