Een stugge rij-instruc­teur met cynische grapjes komt in deze film in docu­men­taire stijl vooral zichzelf tegen als hij aan het einde van zijn werkdag een aangereden jongetje moet redden.
De lessen van een rij-instruc­teur zijn in docu­men­taire stijl gefilmd vanaf de achter­bank van de lesauto, waarbij de twee achteruitk­ijk­spiegels de gezichten van de inzit­tenden goed weergeven. De instruc­teur is nooit compli­menteus voor zijn leer­lingen en maakt altijd dezelfde nare grapjes. De camera blijft dicht op de stugge man. Maar als de man aan het einde van de dag op weg naar huis een jongetje aanrijdt, wordt zijn gemoed­stoe­s­tand onder­ste­boven gegooid.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Production Design
Set geluid
Cast (hoofdrol)

Titel: Kort! - 10 voor 2
Jaar: 2005
Duur : 7 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte