Ga naar inhoud
Een jaar uit het leven van horecatycoon Won Yip. Is het leven van de Dragons Den-miljonair die Brad Pitt aftroefde wel zo glamoureus als gedacht? En welk familiegeheim gaat schuil achter zijn succes?
Elke ochtend, als iedereen nog slaapt, daalt Won Yip af, diep onder de Dam, naar zijn ‘bunker’, om van daaruit zijn imperium te bestieren. Met zijn zus Anine en zijn broer Johnny, zijn regelaar, naast zich. In dit doorrookte keldertje met knipperende tl-buizen ontvouwt zich het drama achter de façade van deze succesvolle ondernemer. Hier werkt hij al dertig jaar, koortsachtig, verstoken van zonlicht. We horen hem bellen en zijn getuige van zijn directieve manier van zaken doen. Won duldt geen nee en kaapte een penthouse voor de neus van Brad Pitt weg. Het wordt steeds duidelijker dat zijn hang naar controle te herleiden is tot een Chinese familietragedie.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Sound Design
Geluidsnabewerking
koning op de dam_affiche.jpg

Titel: Koning op de Dam
Jaar: 2022
Duur : 1 uur, 26 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills