Ga naar inhoud
033_0170.jpg

Knor

Regie: Mascha Halberstad
De eerste lange stopmotionfilm van Nederland is er een om op te vreten! Het spannende avontuur van de 9-jarige Babs en haar huisdier-varkentje is namelijk vleselijk leuk.
Voor haar negende verjaardag krijgt Babs van haar opa uit Amerika het varkentje Knor cadeau. Tot chagrijn van haar ouders, want Knor is nogal een poepmonster. Alleen op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt, mag Babs hem houden. Maar opa blijkt een verborgen agenda te hebben in dit Roald Dahl-achtige verhaal (gebaseerd op het boek De wraak van Knor van Tosca Menten). Knor is niet alleen de eerste lange stopmotionfilm van animator Mascha Halberstad, maar zelfs van Nederland. De typische Nederlandse details geven het een unieke sfeer, die ook in het buitenland in de smaak viel - onder andere in Berlijn, waar de film de eerste Nederlandse animatiespeelfilm was die voor de Berlinale werd geselecteerd.
Titel: Knor
Jaar: 2022
Duur : 1 uur, 12 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2023

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.