Ga naar inhoud
Still

Kicks

Regie: Albert ter Heerdt
Op ware gebeurtenissen gebaseerd drama met diverse verhaallijnen peilt de stand van de multiculturele samenleving in Nederland. Centraal voorval is het neerschieten van een Marokkaans inbrekertje door een Hollandse agent.
De tweede speelfilm van Albert ter Heerdt, die eerder het kassucces Shouf shouf habibi! regisseerde, stelt wederom de multiculturele samenleving centraal, maar dit keer met een ernstiger toon dan de komische voorganger. 'Alle verhalen zijn gebaseerd op ware gebeurtenissen' stellen de begintitels bovendien. Het verhaal centreert zich rond de schietpartij van een Nederlandse agent op een inbrekertje van Marokkaanse origine: een noodlottig of racistisch 'ongeluk'? Het voorval verbindt diverse verhaallijnen en stelt zo de al dan niet gevorderde integratie aan de kaak. Niet alleen van Marokkaanse zijde, maar ook van de Nederlandse kant. Kent de gevestigde blanke orde eigenlijk wel allochtonen? Het scenario zit vol met fraaie anekdotes en gevatte oneliners. Er is een sterke, radicale rap én een geïntegreerde Marokkaan met Idols-ambities die Boudewijn de Groot zingt. De film toont gevarieerde staaltjes van achteloze discriminatie en biedt en passant een ironische reflectie op immigrantenfilms.
Titel: Kicks
Jaar: 2007
Duur : 1 uur, 52 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2007
Gouden Kalf Competitie Jongerenprogramma Hoofdprogramma

Gouden Kalf winnaar

Beste Muziek (2007)
Vincent van Warmerdam

Gouden Kalf nominaties

Beste Scenario (2007)
Albert ter Heerdt
Beste Vrouwelijke Bijrol (2007)
Eva Duijvestein

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still