Ga naar inhoud
Als de steeds warriger wordende kapster Stine haar kleindochter Romy in vertrouwen neemt, is dat het begin van een groot avontuur. Speelse jeugdfilm over alzheimer en de kracht van familiebanden.
De tienjarige Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar oppasoma Stine moet, die als kapster werkt en alzheimer heeft. Als zij haar kleindochter in vertrouwen neemt over die toenemende vergeetachtigheid en verwardheid, beseft Romy dat oma niet alleen op haar past, maar zij ook op oma. Bekroond op het Noorse International Children's Film Festival als Beste Europese jeugdfilm van 2019 en gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Tamara Bos.

Titel: Kapsalon Romy
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 31 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Verrassende families
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.