Ga naar inhoud
De stoere Jackie is totaal verrast als Oopjen Coppit, de vrouw in een beroemd schilderij van Rembrandt in het Rijksmuseum, plotseling tot leven komt en voor haar neus staat. Samen gaan ze op een bijzondere missie.
De twaalfjarige Jackie is kind aan huis in het Rijksmuseum, waar haar moeder werkt als conservator. Als Jackie na sluitingstijd langs de beroemde Rembrandt-portretten van Marten Soolmans en Oopjen Coppit loopt, gebeurt er iets wonderbaarlijks: Oopjen komt tot leven! Ze is op zoek naar haar verloren gewaande zusje Aeltje. De stoere Jackie neemt Oopjen stiekem mee naar huis om samen op zoek te gaan naar het schilderij van het zusje.

Titel: Jackie & Oopjen
Jaar: 2020
Duur : 1 uur, 31 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Educatie PO, Educatie
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills