Sing-a-longversie van de filmmusical gebaseerd op de gelijknamige succesvolle televisieserie uit 1965 van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. Over de bewoners van een rusthuis en de chagrijnige buurman Boordevol.
Sing-a-longversie van de filmmusical gebaseerd op de gelijknamige succesvolle televisieserie die Annie M.G. Schmidt in 1965 samen met componist Harry Bannink maakte. Het verhaal speelt zich af in een keurig straatje in het decor van de jaren zestig. Hier zwaait zuster Klivia in een rusthuis de scepter over de nerveuze Jet, 'de ingenieur' en de ruziënde Bertus en Bobby. Het luidruchtige gezelschap is een doorn in het oog van de chagrijnige buurman Boordevol. Met veel moeite probeert hij tevergeefs Klivia en haar herrieschoppers via de zoveelste rechtszaak het huis uit te zetten.

Titel: Ja zuster, nee zuster
Jaar: 2002
Duur : 1 uur, 42 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2005

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2002)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01